Снимка БулфотоБългария ще отпусне хуманитарна помощ в размер на 200 

...
Снимка БулфотоБългария ще отпусне хуманитарна помощ в размер на 200 
Коментари Харесай

България отпуска хуманитарна помощ от 200 000 евро за справяне с миграцията

Снимка Булфото

България ще отпусне филантропична помощ в размер на 200  000 евро за справяне с миграцията. Това ще стане след сключване на съглашение сред Европейската икономическа банка и държавното управление. Решението бе утвърдено от Министерския съвет, осведомиха от държавната осведомителна работа, съобщи Нова тв.

По този метод страната ни се включва в Инициативата за икономическа резистентност, която обезпечава и финансирането на планове в страните от Западните Балкани за превъзмогване на аргументите за засилена миграция към европейския континент. Това е план на Европейската капиталова банка в съдействие с Европейската комисия в отговор на искане от Европейския съвет за бързо активизиране на в допълнение финансиране в поддръжка на страните от южното съседство и Западните Балкани. Хърватия, Италия, Литва, Люксембург, Полша, Словакия, Словения и Англия са дали обещание да се включат в самодейността, която има за цел да увеличи икономическата резистентност в страните, от които идват мигрантите.

Тя ще подкрепи Западните Балкани, както и Алжир, Египет, Йордания, Ливан, Либия, Мароко, Палестина и Сирия посредством обезпечаване на вложения в сериозна инфраструктура и поощряване на усъвършенствано даване на публични услуги и обществена отбрана.

Европейска инвестиционна банка се стреми да усили финансирането си с 6 милиарда евро за интервал от 5 години (те ще бъдат добавени към към този момент плануваните 7.5 милиарда евро) и да насърчи спомагателни вложения до 15 милиарда евро.

Включването на България в самодейността съставлява взаимен принос за справяне с най-сериозните провокации, свързани с развиването, филантропичните и миграционни процеси, зародили в съседство на Европейския съюз. Средствата ще бъдат обезпечени от бюджета на външното министерство, предопределен за публична помощ за развиване и филантропична помощ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР